17. Mátra 115 2021-ben!

A friss hírek alapján a 2021-es Mátra 115-öt meg tudjuk szervezni a tervezett időpontban!
Az  időpont június első hétvégéje, június 5-6.

Előzetes regisztráció május 30-as étkezési jegy átutalási határidővel kötelező, itt.
Indulók, kőfestők, pontőrök, segítők, szurkolók készüljetek!

További részletekkel  jelentkezünk.

Az idei fontos változás, hogy a cél Mátraszentimrén lesz. Ez azt jelenti, hogy Világos-hegyig megegyezik az útvonal a szokásossal, utána vissza Tót-hegyes felé, Keresztesi-nyereg, Bagolyirtás, majd Mátraszentimre az útvonal.

Táv: 120 GPS km, D+ 6275m

Szintidő: 31 óra
Rövidebb táv: Idén is lesz ilyen, Hidegkútról lehet egyből Tót-hegyes felé indulni, majd onnan a hosszú távos útvonalon Mátraszentimrére. A táv 92 GPS km.

GPS track GPX-ben, tárképvázlat, útvonalleírás 

Rajt: Június 5. 7.00, Kisnánai-vár

Különbusz indul Mátraszentimréről Kisnánára 5.15-kör, a Vadvirág Hotel elől, jegy: 2000 HUF. Gyöngyösön a Berze Gimnázium előtt lehet felszállni 6.00-kor.

Csomagszállítás lesz ezekre a helyekre: Galyatető, Mátraháza, Mátraszentimre, Fallóskút, Fajzatpuszta.

Járványhelyzet: A járvány mérséklődésével lehetővé vált 500 fő alatti kültéri sportrendezvények (,,sportfesztiválok” a jogalkotó megfogalmazásában) megrendezése. A Mátra 115 ilyen rendezvény. A zárt terekben  be kell tartani az előírásokat (oltási igazolás, maszkhasználat). Úgy szerveztük, hogy mindent lehet majd kültéren is csinálni, így aki nem rendelkezik oltási igazolvánnyal, az ennek megfelelően készüljön, pl. sátor, saját szálláshely.

Útvonalváltozások: Idén 3 kisebb útvonal változás lesz, hogy elkerüljük a mátrai autóversenyt. Jó hír, hogy egyik sem lesz kompromisszumos, mindegyik új szakasz legalább olyan szép, vagy szebb lesz, mint az eddigi!

1. Mátraszentimre előtt a P+-ról át kell térnünk a Z4-re, mert az olyan szakaszon metszi a főutat, ahol már nem halad autóverseny, így hátulról megyünk majd be Szentimrére az első felérkezéskor. Így a S sávról most nem kell áttérni a P+-re, hanem leereszkedünk rajta völgybe és ott a Z négyzeten a SZén-patak völgyén megyünk fel Mátraszentimrére.
 
2. Szorospatakról a Boc-hídi ház felé Szuhára tartó úton is autóverseny lesz. Ezért nem megyünk Szorospatakra, hanem jóval fentebb (a Fenyves-puszta felé vezető aszfaltos úton) átvágunk a Z sávról a P sávra. A Z sáv és az aszfalt kereszteződésében lesz az EP, frissítőpont, nehogy valaki túlszaladjon. Ez az átkötőút kerékpárútnak van festve, gyönyörű út, fantasztikus bükkösök övezik és lehet itt egy kicsit pihenő üzemmódban haladni majd, út közben van egy jó kis forrás is az út mellett. Depót valszeg nem tudunk vállalni ide, így új depózó hely lesz Fallóskút, Szorospatak helyett ide javasolt küldeni a depó csomagokat, vagy Mátraszentimrére. Fontos infó még, hogy Ágasvári-th valszeg zárva lesz felújítás miatt, így ott most nem lesz frissítőpont, helyette Fallós-kutat megerősítjük.
 
3. Fallóskút EP után Hegyes-hegy felé (az aszfaltút teljes elkerülésével) megyünk Mátrakeresztestre. Ez az út a Mátra egyik legszebb ligetes erdején keresztül halad, rég tervezzük, hogy erre kéne vinni az utat, de most eljött az idő. A temető mellett ereszkedünk be a faluba, a régi kocsmával szembeni lépcsőn, itt már nem lesz autóverseny. A kocsmától a sárga sávon folytatjuk az utat, Körtélyes-utcától a szokásos útvonalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük