Bus transfer to the start

The shuttle bus will go from race finish to the start with the following stops on Saturday morning:

Mátraszentimre (5:15) – Mátraháza (5:35) – Gyöngyös (6:00) – Kisnána (6:30)

Hop-on points on Google Maps:

Start: 5:15 Mátraszentimre: Vadvirág hütte bus stop

Mátraháza: 5:35 bus station

Gyöngyös: 6:00 parking lot in front of Berze Grammar School

Kisnána, Castle ~6:30

Should you have any questions or you did not select shuttle bus at registration please contact me (Daniel Vizer) via Messenger or via phone at +36709677827

See you soon. For the time being enjoy your time getting ready for the race.

This is gonna be awesome!

GPS tracking

Besides traxpace time recording there will be realtime GPS tracking at movingobject.co- About 80-100 pieces of this equipment will be available free of charge. The closing crew will carry one as well, for reference.

Please email me to (csaba.sidlo@movingobject.co) if you would like to carry one or have anz questions. If you let me know in advance it will be included in your starting package with a short manual - you only need to power it on.

Bicycle race on the path!

During Matra115 will be held "Tour de Matra" country road bike race; crossing our path at a particular point, after Kékes, in the Mátra saddle, where the crossroads for Parádsasvár-Galyatető are. We need to cross the country road following the red stripe waymarks very carefully, making sure no cyclist passes by.
They will pass here with high speed, take care of them and yourselves!
We agreed with the police officers on duty for the event to allow us safe crossing. They also asked us to pay attention when crossing the country road.

Mátra115 registration, 2024!

Please use the form below to register to Matra115 in year 2024.

https://ttura.hu/event/2024m115/nevezes

Nevezési díj továbbra is egy tálca saját készítésű melegálló, szállítható, édes vagy sós sütemény, mert ettől válig valóban egy közös alkotássá ez a rendezvény.

As always, this is a community event, could not exist without your contribution.
If you don't plan to start this year or you have friends/family who could help on the checkpoints, we expect you!
Please register as helper here:
https://forms.gle/aCjdRgJVZWCr91tC6

Let us create a fine Mátra115 in 2024! Everyone is welcome!

Facebook event of the hike in 2024

Mátra 115 2022. június 4-5.

Már lehet nevezni az idei Mátra 115-re! A nevezési felület megújult, kártyás fizetéssel működik, óriási köszönet érte Bagirának és Messnernek!

A megszokott pontokkal és szolgáltatásokkal várunk mindenkit!

Az útvonal a tavalyival megegyező lesz terveink szerint, nagyon megszerettük!

A cél ismét Mátraszentimrén lesz, a rajt reggelén lesz különbusz Mátraszentimréről Kisnánára, a rajtba, így aki Mátraszentimrén, vagy közelében alszik, reggel ezzel a busszal időben a rajtba ér.

17. Mátra 115 2021-ben!

A friss hírek alapján a 2021-es Mátra 115-öt meg tudjuk szervezni a tervezett időpontban!
Az  időpont június első hétvégéje, június 5-6.

Előzetes regisztráció május 30-as étkezési jegy átutalási határidővel kötelező, itt.
Indulók, kőfestők, pontőrök, segítők, szurkolók készüljetek!

További részletekkel  jelentkezünk.

Az idei fontos változás, hogy a cél Mátraszentimrén lesz. Ez azt jelenti, hogy Világos-hegyig megegyezik az útvonal a szokásossal, utána vissza Tót-hegyes felé, Keresztesi-nyereg, Bagolyirtás, majd Mátraszentimre az útvonal.

Táv: 120 GPS km, D+ 6275m

Szintidő: 31 óra
Rövidebb táv: Idén is lesz ilyen, Hidegkútról lehet egyből Tót-hegyes felé indulni, majd onnan a hosszú távos útvonalon Mátraszentimrére. A táv 92 GPS km.

GPS track GPX-ben, tárképvázlat, útvonalleírás 

Rajt: Június 5. 7.00, Kisnánai-vár

Különbusz indul Mátraszentimréről Kisnánára 5.15-kör, a Vadvirág Hotel elől, jegy: 2000 HUF. Gyöngyösön a Berze Gimnázium előtt lehet felszállni 6.00-kor.

Csomagszállítás lesz ezekre a helyekre: Galyatető, Mátraháza, Mátraszentimre, Fallóskút, Fajzatpuszta.

Járványhelyzet: A járvány mérséklődésével lehetővé vált 500 fő alatti kültéri sportrendezvények (,,sportfesztiválok” a jogalkotó megfogalmazásában) megrendezése. A Mátra 115 ilyen rendezvény. A zárt terekben  be kell tartani az előírásokat (oltási igazolás, maszkhasználat). Úgy szerveztük, hogy mindent lehet majd kültéren is csinálni, így aki nem rendelkezik oltási igazolvánnyal, az ennek megfelelően készüljön, pl. sátor, saját szálláshely.

Útvonalváltozások: Idén 3 kisebb útvonal változás lesz, hogy elkerüljük a mátrai autóversenyt. Jó hír, hogy egyik sem lesz kompromisszumos, mindegyik új szakasz legalább olyan szép, vagy szebb lesz, mint az eddigi!

1. Mátraszentimre előtt a P+-ról át kell térnünk a Z4-re, mert az olyan szakaszon metszi a főutat, ahol már nem halad autóverseny, így hátulról megyünk majd be Szentimrére az első felérkezéskor. Így a S sávról most nem kell áttérni a P+-re, hanem leereszkedünk rajta völgybe és ott a Z négyzeten a SZén-patak völgyén megyünk fel Mátraszentimrére.
 
2. Szorospatakról a Boc-hídi ház felé Szuhára tartó úton is autóverseny lesz. Ezért nem megyünk Szorospatakra, hanem jóval fentebb (a Fenyves-puszta felé vezető aszfaltos úton) átvágunk a Z sávról a P sávra. A Z sáv és az aszfalt kereszteződésében lesz az EP, frissítőpont, nehogy valaki túlszaladjon. Ez az átkötőút kerékpárútnak van festve, gyönyörű út, fantasztikus bükkösök övezik és lehet itt egy kicsit pihenő üzemmódban haladni majd, út közben van egy jó kis forrás is az út mellett. Depót valszeg nem tudunk vállalni ide, így új depózó hely lesz Fallóskút, Szorospatak helyett ide javasolt küldeni a depó csomagokat, vagy Mátraszentimrére. Fontos infó még, hogy Ágasvári-th valszeg zárva lesz felújítás miatt, így ott most nem lesz frissítőpont, helyette Fallós-kutat megerősítjük.
 
3. Fallóskút EP után Hegyes-hegy felé (az aszfaltút teljes elkerülésével) megyünk Mátrakeresztestre. Ez az út a Mátra egyik legszebb ligetes erdején keresztül halad, rég tervezzük, hogy erre kéne vinni az utat, de most eljött az idő. A temető mellett ereszkedünk be a faluba, a régi kocsmával szembeni lépcsőn, itt már nem lesz autóverseny. A kocsmától a sárga sávon folytatjuk az utat, Körtélyes-utcától a szokásos útvonalon.

Kevély Körözés Karácsony Környékén 2020

Annó 2009-2012 körüli években szerveztük baráti körben a legendás K-ad 5, azaz Kilenc Kevély Kör Karácsony Környékén családias rendezvényt, télben, hóban. Egy kör 7 km, 350m+ szintemelkedés, könnyű kirándulás, de ahogy nő a körök száma, úgy növekszik a kihívás. Akkor 9 kör volt a cél, de volt, aki már akkor sem érte be 9-el és továbbment :-).

Aztán 2019-ben újraélesztettük ezt a rendezvényt, de kicsit bővebb koncepcióval.
Arra fókuszálva, hogy kedvenc sportunkat látva mások is kedvet kapjanak.
Célunk, hogy a pilisborosjenői gyerekek és a környékbeliek jóval nagyobb mértékben megmozduljanak és közben találkozzanak a túrázás sport változatával, példaképként szolgáló sportolókkal, akik 10+ kört futnak a Kevélyen. Amit szintén fontosnak tartunk, hogy minél többen átélhessék a Kevély-hegy nyújtotta természeti élményt, legszebb erdőnk, hegyünk közelebb kerüljön mindannyiunkhoz.
Egyúttal egy jótékonysági célú esemény is ez. Nevezési díj nincs, helyette kérjük adományozzatok a helyi Általános Iskolának.

A 2019-es éves újrakezdés nagyszerűen sikerült, sok falubelitől hallottam, hogy a rendezvény után kedvet kaptak ehhez a sporthoz, az erdőben futni, túrázni kezdtek és a Kevély-hegyet látogatók száma is érzékelhetően megnőtt!

A falu központjában, a Művelődési házban lesz a rendezvényközpont, ,,bázis”.
Innen indul és ide érkezik a körözés.
A központban lesz étel és ital, helyi kézműves finomságok, nem fogtok csalódni :-).

Január 11-én reggel 7-től este 7-ig tart a ,,verseny”. Utána még pár órát ott leszünk a Művházban, beszélgetünk, lesz tea, forralt bor, miegymás.

Kérlek jelentekezzetek, hogy tudjuk, hogy hány indulóra számíthatunk és hogy a versenyen tudjuk regisztrálni a köreiteket.

Itt láthatók az eredmények

Itt lehet nevezni
Ha még nem tudod, hogy milyen csapatban indulsz, akkor később is meg tudod adni a csapat nevét, a megadott email címre érkezni fog egy email, benne a szerkeszthetőséget biztosító linkkel.

Segítőket is nagyon várunk, kellenek majd önkéntesek, akik kenyeret kennek, teát főznek és akik a nevezést és áthaladás regisztrációt csinálják váltásokban, kérünk itt jelentkezzetek.

Természetesen segíteni és indulni is lehet egyszerre, a 12 órába sok minden belefér.

Az alábbi kategóriákban lehet majd indulni (egyszerre több kategóriában is, de egy kategórián belül csak egy csapatban): iskolai osztály (az osztály diákjai és pedagógusai nevezhetnek ide), csapat (pl. iskolai baráti kör, vagy felnőtt baráti kör), család, egyéni. Fontos, hogy egyedi kategória neveket adjatok meg, de a saját csapattagokkal azonosat, ez fogja biztosítani, hogy a kategóriánkénti eredményt meg tudjuk határozni.

Fészbükk esemény itt érhető el.

Aki nem vállal 13 kört, de legalább egyet igen, a csapat, család köreit ugyanúgy gazdagíthatja és a verseny részese lehet! Versenyezzenek az iskolai osztályok, hogy minél többen jöjjenek el! Versenyezzenek a baráti társaságok! Versenyezzenek a családok!
Közben élőben publikáljuk az eredménylistát a Traxpace-en, a neten is lehet majd nézni, hogy hogy állnak a csapatok és hány kört gyűjtöttek össze az iskolák, osztályok összesen és csapatátlagban. A végső cél, hogy a mindenki által átélt élmény maximálaizáljuk, ami az összesen megtett körök számával mérünk :-)!

Az útvonal GPS trackje
Körök iránya rögzített. A Művelődési-ház felől először a Kevély-nyereg felé indulunk (Sárga sáv, Templom-utca, Rózsa-utca, Szent-Donát utca, Kevélyhegyi-út), majd P sávon fel a Nagy-kevélyre, Ezüstkevélyre. A homokkőbányánál kell elhagyni a P sávot (itt ellenőrzőpont is lesz) és Pilisborosjenő felé leereszkedni a szalagozáson. A faluban Kőfuvaros utcán ereszkedünk, majd a Temetőnél az iskola utcára forulunk rá és vissza a Művelődési-házban.